Video | Oekraïne-ster Mykhaylo Mudryk geeft stomverbaasde journalist duur cadeautje
Mykhaylo Mudryk © Getty Images

Video | Oekraïne-ster Mykhaylo Mudryk geeft stomverbaasde journalist duur cadeautje

15:45, 23-03-2024 / Laatste Update: 15:45, 23-03-2024

Mykhaylo Mudryk blijkt een man van zijn woord. Na een belofte gaf de Oekraïense aanvaller van Chelsea een gloednieuwe telefoon aan een journalist. Heel aardig van hem, maar waarom deed hij dat?

Mudryk zag de journalist een paar maanden geleden staan buiten het spelershotel van Oekraïne en sprak zijn verbazing over hem uit. De voetballer zei tegen de verslaggever: "Jij weer? En weer met die camera? Hoeveel geheugen heeft jouw telefoon wel niet? Je opslagcapaciteit is uitgeput door al die filmpjes van mij. Ik koop een nieuw exemplaar voor je."

En Mudryk is de beroerdste niet, zo blijkt nu. Hij trof dezelfde journalist weer buiten een hotel aan en haalde een nieuwe iPhone uit zijn tas en gaf die aan de verbaasde man. "Een man van zijn woord!", riep de glunderende journalist. Tekst loopt door onder de video.

Hartstikke aardig van Mudryk natuurlijk, maar hij kan het geld wel missen. De aanvaller, die vorig jaar voor ongeveer 100 miljoen euro overkwam van Shakthar Donetsk, verdient zo'n 150.000 euro per week bij Chelsea, waar hij nog tot en met 2031 vastligt.

Mudryk maakt met zijn land Oekraïne nog steeds kans op deelname aan het EK in Duitsland komende zomer. Na winst op Bosnië en Herzegovina wacht dinsdag een treffen met IJsland dat moet bepalen welk land een van de laatste tickets voor de eindronde krijgt. De winnaar van die wedstrijd komt in de poule met België, Roemenië en Slowakije.