Video | Lionel Messi krijgt doodschop te verwerken bij Champions Cup-duel
Lionel Messi kermt het uit van de pijn na een harde charge © Getty Images

Video | Lionel Messi krijgt doodschop te verwerken bij Champions Cup-duel

12:35, 08-03-2024 / Laatste Update: 12:35, 08-03-2024

Lionel Messi was donderdag op vrijdagnacht actief met Inter Miami in de Champions Cup. Tegen Nashville SC werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Het was de eerste partij die Messi en zijn ploeggenoten niet wonnen dit seizoen. Daar bovenop kreeg de Argentijnse superster ook nog eens een doodschop te verwerken.

Met de latere eindstand van 2-2 al op het scorebord zette Messi druk bij de verdediging van Nashville. Om dat op te lossen knalde een van de spelers de bal weg, waarna hij doorschoot met zijn voet en hard midden op het been van Messi ging staan. De Argentijn ging kermend van de pijn naar de grond en bleef daar ook even liggen. Uiteindelijk speelde Messi de wedstrijd, die nog zo'n vijftien á twintig minuten duurde, wel uit.

Champions Cup

Inter Miami werd vorig seizoen een na laatste in de MLS, maar doet wel mee in de Noord-Amerikaanse versie van de Champions League. Dit komt omdat Messi eind vorig jaar de Leagues Cup wonnen.

Sinds de komst van Messi gaat het Inter Miami behoorlijk voor de wind. Dit seizoen staat de club van eigenaar David Beckham zelfs bovenaan na drie wedstrijden in Eastern Conference van de MLS. Messi was in drie wedstrijd al goed voor drie goals en één assist.