Sherida Spitse Ajax Excelsior Rotterdam
Sherida Spitse © ANP

Sherida Spitse juicht voor Ajax. Zij scoorde een goal van 45 meter tegen Excelsior.

Video | Sherida Spitse scoort uit de middencirkel een wereldgoal tegen Excelsior bij ruime overwinning

19:35, 20-01-2024 / Laatste Update: 20:11, 20-01-2024

Sherida Spitse heeft binnen een kwartier een 'Worldie' gemaakt tegen Excelsior. Op Sportpark De Toekomst schoot Spitse vanaf 45 meter raak. Het werd uiteindelijk 6-1 voor Ajax.

Spitse scoorde na dertien minuten deze geweldige goal, wat het startschot voor veel meer goals werd. Namelijk nog geen minuut later scoorde Chasity Grant namens de Ajacieden en zo leek de wedstrijd voor Excelsior al voorbij. Met zo min mogelijk goals de rust halen, dat leek het devies.

Goalmachine

Maar dat lukte niet want er werd nog twee keer gescoord door Ajax. In het laatste kwartier van de eerste helft scoorden Bente Jansen en Lily Yohannes nog namens de Amsterdammers. Zo werd er met 4-0 de rust in gegaan... Na rust scoorde Excelsior al na twee minuten via Kimberley Smit. Ajax stond alleen die ene goal toe. Vlak erna schoten Grant en Danique Tolhoek de 5-1 en 6-1 binnen. Dat was ook de eindstand.