🎥🟥 | Scheids trekt 7 rode kaarten na gigantische vechtpartij bij Argentijnse stadsderby

Pim Huberts • 10:42, 08-05-2023 / Laatste Update: 06:34, 12-12-2023

In Nederland kunnen voetbalwedstrijden soms wat grimmig worden, maar niets vergeleken met Zuid-Amerika. Tijdens de Superclásico tussen River Plate en Boca Juniors ontstond er een gigantische vechtpartij. Bij de Argentijnse kraker vielen maar liefst 7 rode kaarten.

In een afgeladen stadion ontving koploper River Plate de stadsrivaal Boca Juniors, die slechts 13e staan dit seizoen. In een slordig duel waren de kansen schaars, maar was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende ploeg.

Enige doelpunt

De enige treffer viel in de 1-nalaatste minuut van de blessuretijd. Na een late tackle van Boca-middenvelder Ezequiel Fernandez mocht invaller Miguel Borja vanaf de stip River Plate naar de zege schieten.

Rode kaarten

Terwijl het stadion nog volop feest vierde, liepen de gemoederen direct na de goal hoog op op het veld. Na 10 minuten duwen en trekken, begon de scheids kaarten te trekken. In totaal vertrokken 4 veldspelers (1 van River en 3 van Boca), 2 wissels (beide van River) en Jorge Almiron (trainer Boca). Nadat iedereen was ingepakt en de 4 minuten blessuretijd er 19 waren geworden, kon er worden afgefloten bij de 1-0 stand.

Daar komt de uitploeg nog goed mee weg. Als Boca nog 1 rode kaart extra had gekregen voor een veldspeler, was de wedstrijd gestaakt en won River met 3-0.