Villarreal - de oude club van Rulli - bezorgt Real Madrid een kater in het nieuwe jaar

Brian Vesseur • 19:09, 07-01-2023 / Laatste Update: 20:28, 08-01-2024

Real Madrid is 2023 begonnen met een nederlaag in LaLiga! Villarreal was in eigen huis te sterk voor de (gedeelde) koploper van de Spaanse competitie. Bij Villarreal stond good old Pepe Reina in de goal, die nu 1e doelman is na het vertrek van Geronimo Rulli naar Ajax.

Reina moest alleen een penalty van Karim Benzema incasseren in de 2e helft. Dat was de 1-1, nadat Yeremy Pino in de 1e helft voor het openingsdoelpunt had gezorgd. Villarreal kreeg een paar minuten na Benzema's pingel ook een strafschop en dat was een koud kunstje voor Gerard Moreno: 2-1.

LaLiga

Villarreal klimt door de zege naar de 5e plek in LaLiga en heeft Atlético Madrid en Real Sociedad in het vizier. Real Madrid blijft steken op 38 punten, FC Barcelona staat ook op dat aantal. FC Barcelona speelt zondagavond tegen Atlético Madrid. Die wedstrijd begint om 21.00 uur. De spelers en fans van Real zullen zondag eventjes voor aartsrivaal Atléti zijn.

De 1-0 van Pino:

De 1-1 van Benzema:

De 2-1 van Moreno: