Vincent Janssen helpt zijn club aan plek in halve finales Champions League van Amerika
i

Getty

Vincent Janssen helpt zijn club aan plek in halve finales Champions League van Amerika

Sjors Tanis • 09:39, 06-05-2021 / Laatste Update: 19:26, 08-01-2024

Mede dankzij Vincent Janssen heeft de Mexicaanse voetbalclub Monterrey de halve finales bereikt van de Champions League van de Concacaf, de confederatie van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De ploeg van de Nederlandse spits won met 3-0 van de Amerikaanse club Columbus Crew.

Het 1e duel was vorige week in 2-2 geëindigd.

Room als tegenstander

Janssen, oud-spits van Almere City FC, AZ, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe, had een aandeel in de eerste 2 treffers van zijn club. In de 3e minuut dwong hij de Nederlandse doelman Eloy Room (ex-NEC en ex-Vitesse) met een lage voorzet tot een moeizame redding waarna Maximiliano Meza toesloeg in de rebound. In de 26e minuut won Janssen een luchtduel waarna hij een combinatie aanging met Meza. De Argentijn haalde doeltreffend uit, 2-0. Miguel Layún besliste het duel in de 71e minuut.

Monterrey speelt in de halve finales tegen Cruz Azul, dat eveneens afkomstig is uit Mexico. De 2 wedstrijden zullen in augustus en september worden gespeeld. Janssen tekende in 2019 een 5-jarig contract bij Monterrey. Hij kwam 17 keer uit voor Oranje.