Baas van Club Brugge: 'Ik heb een probleem met alcohol'
i

ProShots

Baas van Club Brugge: 'Ik heb een probleem met alcohol'

Marcel Roes • 22:13, 15-04-2023 / Laatste Update: 04:39, 12-12-2023

Vincent Mannaert, de baas van Club Brugge, erkent dat hij verslaafd is aan alcoholische dranken. Hij is door de club al diverse keren bestraft voor wangedrag nadat hij een paar glaasjes te veel had genomen.

Tegen Humo vertelt Mannaert dat hij tijdens de pot van Club Brugge tegen Porto zich niet in kon houden. Hij ging na de wedstrijd de kleedkamer in. Had-ie beter niet kunnen doen.

Dronken naar de kleedkamer

"Ik had te veel gedronken", zegt hij. "Dat was fout, en daar ben ik ook op aangesproken door mensen in de club, waaronder Bart Verhaeghe [de voorzitter]. Ook na de wedstrijd tegen KV Oostende 3 dagen later heeft Verhaeghe mij stevig aangesproken nadat ik weer naar de kleedkamer ging."

Therapie

Gelukkig komt hij wel tot inzicht en wie weet tot inkeer: "Ik heb een probleem met alcohol, dat niet van recente aard is. Ik ben er al ongeveer 2 jaar voor in therapie, ik heb op een bepaald moment zelf beslist om de stap te zetten. Ook mijn thuissituatie leed er soms onder."

Alcohol is overal

De wil is er, maar hij weet dat hij telkens verleid zal worden om toch weer te drinken. "In deze job is alcohol overal, dus discipline is cruciaal. Ik ben het engagement aangegaan dat eerdere voorvallen niet meer zullen gebeuren, en als dat niet lukt zal de samenwerking stoppen, neem ik aan."