Vincent Vermeij: 'Iedereen bij Freiburg is in shock, niemand begrijpt het'
i

Getty Images

Vincent Vermeij: 'Iedereen bij Freiburg is in shock, niemand begrijpt het'

admin • 13:57, 13-11-2022 / Laatste Update: 08:42, 12-12-2023

Bij SC Freiburg is vol verbijstering gereageerd op het nieuws dat Mark Flekken geen deel uitmaakt van de WK-selectie voor Qatar. De goalie viel net als Jasper Cillessen af, terwijl hij er de afgelopen periode wel vaak bij was. Clubgenoot Vincent Vermeij geeft aan dat hij er helemaal niets van begrijpt.

"Voor mij was hij dé kandidaat om 1e doelman te worden op het WK. Niet omdat ik een vriend van hem ben, maar vooral vanwege zijn prestaties met Freiburg in de afgelopen anderhalf jaar. Ik heb er echt geen woorden voor. Mark appte mij hetzelfde. Hier bij Freiburg is ook iedereen in shock. Niemand begrijpt het." Vermeij is van mening dat keepers Andries Noppert en Pasveer niet beter zijn dan Mark: "Remko Pasveer en Andries Noppert zijn echt niet beter dan Mark. We hebben het wel over de Bundesliga, 1 van de beste competities in Europa. Met alle respect hoor, maar onvergelijkbaar met de Eredivisie."

Voormalig keeperstrainer SC Freiburg spreekt zich uit

Ook voormalig keeperstrainer Frederik Gössling komt aan het woord en geeft aan dat Flekken zowel nationaal als internationaal zeer constant is. "Hij is zeer dominant in de opbouw. Hij leest het spel, vindt oplossingen en voorkomt vaak dat situaties echt gevaarlijk worden. Zijn inzicht vond ik geweldig. Daarnaast vielen zijn voetballende kwaliteiten mij op. Zowel met rechts als links toont hij namelijk zijn klasse."