🎥 | Vinicius Jr na racistische taal van makelaar: 'Ik zal niet stoppen met dansen na een goal'

Joris Kaper • 13:53, 17-09-2022 / Laatste Update: 01:52, 12-12-2023

Voetballers Vinicius Jr. heeft op zijn Insta een krachtig statement afgegeven over de dansmoves die hij na elke gescoorde goal maakt. Het statement komt nadat een Spaanse spelersmakelaar de Real-speler racistisch bejegende. Die zei onder meer dat Vinicius 'moest ophouden met het nadoen van een aap na een goal'.

Pedro Bravo, behalve makelaar ook president van de Spaanse makelaarsbond, voegde daaraan toe: "Als Vinicius wil dansen, moet hij naar het sambadrome in Brazilië gaan."

Vinicius haalde daarop hard uit op zijn Insta: "Blijkbaar houden sommige mensen niet van geluk en vrolijkheid die van een zwarte Braziliaan afkomstig zijn. Maar mijn wil om te winnen is groter dan dat. Die racistische opmerkingen zijn niet gisteren begonnen, dat is al wekenlang sinds ze die zijn bejegenen."

'Ik zal niet stoppen'

"Dat dansen is van alle tijde. Ronaldinho, Neymar, Griezmann, Cunha, Paqueta... Ze behoren iedereen toe. Daarmee vieren we culturele diversiviteit van de wereld. Accepteer en respecteer dat. Ik zal er niet mee stoppen."

Real Madrid kondigde ook aan om stappen te nemen tegen iedereen die racistische taal uitslaat tegen de spelers.