Vinicius Junior en Kevin de Bruyne houden met afstandsschoten alles open voor return in CL

Yvo van Dorst • 00:53, 10-05-2023 / Laatste Update: 19:15, 08-01-2024

Real Madrid en Manchester City hebben elkaar in evenwicht gehouden in hun eerste duel in de halve finale Champions League. De 2 Europese titanen maakten er een boeiende wedstrijd van die eindigde in 1-1. Vinicius Junior en Kevin de Bruyne zorgden van flinke afstand voor de mooie goals.

De 1e wedstrijd van de 2 speelde zich af in het Santiago Bernabéu, waar de 2 ploegen een stap wilden zetten richting de finale in Istanbul. De andere halve finale is tussen AC Milan en Internazionale, zij beginnen morgen aan hun halve eindstrijd.

Tegen verwachtingen in

Real Madrid had in de 1e helft eigenlijk vrij weinig te vertellen in hun eigen stadion. Manchester City pakte vanaf het begin het initiatief en speelde grotendeels op de helft van de tegenstander. Toch was het openingsdoelpunt voor Real. Eduardo Camavinga deed met een rush het voorbereidende werk en Vinicius ronde verwoestend af. (tekst gaat verder onder de video)

Langverwachte gelijkmaker

De thuisploeg fleurde wel wat op na die goal, maar de strijd was nog niet gestreden. De ploeg van Pep Guardiola bleef druk zetten en had uiteindelijk een geniaal moment van De Bruyne nodig voor de gelijkmaker. Met een afstandsschot bepaalde de Belg de eindstand op 1-1. (tekst gaat verder onder de video)

Return

Opvallend was dat Manchester City de gehele wedstrijd met dezelfde 11 speelde en niet wisselde. Alles ligt door het gelijkspel nog open voor de return op 17 mei in Manchester. Daar wordt beslist wie er in de finale van de Champions League komt tegen 1 van de Milanese ploegen.