Vinícius Júnior wéér slachtoffer van racisme: Sevilla-fan imiteert aap
i

Pro Shots

Vinícius Júnior wéér slachtoffer van racisme: Sevilla-fan imiteert aap

Noah Hoogenboezem • 13:46, 22-10-2023 / Laatste Update: 08:42, 05-01-2024

Vinícius Júnior was voor de zoveelste keer het slachtoffer van racisme tijdens een uitwedstrijd van Real Madrid. Op bezoek bij Sevilla ging het weer mis. De fan van Sevilla werd snel opgepakt, maar dat was niet het enige incident.

Vinícius plaatste op zijn social media een foto van een man die een aap imiteert in de richting van de Braziliaan. De man werd snel opgepakt, maar het was niet het enige: "Ik bedank Sevilla voor hun snelle reactie na weer een triest moment in het Spaanse voetbal. Helaas kreeg ik na de wedstrijd nog een video van een racistische actie. Deze keer door een kind."

Wetgeving

Vinícius is bijna wekelijks het doelwit van racistische acties van fans van tegenstanders en hij hoopt dan ook dat de supporters vervolgd gaan worden: "Ik hoop dat ze de wetgeving veranderen. Dat zou een geweldige actie zijn voor het WK van 2030." Spanje organiseert een groot deel van dat WK.

Voorzitter commissie

Vinícius spreekt zich altijd keihard uit en is daardoor ook voorzitter van een speciale commissie van wereldvoetbalbond FIFA. Die commissie wil racisme uitbannen en strengere straffen voor dit soort acties.