Virgil van Dijk en Valentijn Driessen clashen op Oranje-persco: 'Jij wil mij iets moois laten zeggen'
i

Pro Shots

Virgil van Dijk en Valentijn Driessen clashen op Oranje-persco: 'Jij wil mij iets moois laten zeggen'

Yvo van Dorst • 16:28, 12-10-2023 / Laatste Update: 20:18, 04-01-2024

Virgil van Dijk en Valentijn Driessen waren het absoluut niet met elkaar eens wat betreft zijn aanvoerdersband tegen Frankrijk en het drukke speelschema van internationals. De captain van Oranje draagt vrijdag geen OneLove-band en was niet bereid om 10% salaris in te leveren voor een rustiger speelschema. Dat vond Driessen maar apart.

"Nee ik ben niet bereid om 10% in te leveren", antwoordt Van Dijk op een vraag van Driessen of hij salaris wilde geven voor een rustiger speelschema. "Ik vind niet dat dat van mijn salaris af moet hangen. Jij probeert me nu op een spoor te krijgen dat ik iets moois ga zeggen. De Nations League die er bijkomt bijvoorbeeld, dat gaat niet naar mijn salaris. We krijgen bonussen, maar dat is geen garantie."

Aanvoerdersband

Ook werd deze week bekend dat de OneLove-band niet meer terugkomt in het voetbal. Van Dijk droeg deze waar nodig, maar zal tegen Frankrijk een band met 'respect' daarop dragen, vertelt hij op de persconferentie. "Ik wil die band dragen. Dat willen wij als ploeg. Daar hebben wij voor gekozen en de UEFA kiest dat ook. Wij maken als groep 1 keuze. In Qatar zijn we niet gezwicht, want ik had gewoon geel kunnen pakken. Maar dat kon niet."