Virgil van Dijk genomineerd voor Wereldelftal van het Jaar, check hier alle kanshebbers
i

Getty Images

Virgil van Dijk genomineerd voor Wereldelftal van het Jaar, check hier alle kanshebbers

Jeroen Rooseboom • 16:24, 03-01-2024 / Laatste Update: 23:38, 05-01-2024

Virgil van Dijk is de enige Nederlandse voetballer die kans maakt op een uitverkiezing in het Wereldelftal van het Jaar 2023. Dat elftal wordt elk jaar gekozen door voetbalbond FIFA en spelersvakbond FIFpro.

Er zijn in totaal 23 spelers geselecteerd voor het elftal van het jaar. Van Dijk maakt kans op zijn 4e verkiezing: eerder werd hij al in 2019, 2020 en 2022 gekozen.

Veel spelers van City genomineerd

Achterin heeft de aanvoerder van het Nederlands elftal stevige concurrentie, met namen als Rubén Días, John Stones, Kyle Walker. Zij wonnen met Manchester City de treble (het landskampioenschap, de beker en de Champions League).

Ook op het middenveld zijn aardig wat spelers van City te vinden: Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Rodri en Bernardo Silva. De andere geselecteerde middenvelders zijn van Real Madrid.

Nog steeds Messi en Ronaldo

Voorin valt op dat nog steeds de oudgedienden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kans maken om gekozen te worden, ondanks hun overstap naar minder sterke competities. Check alle genomineerden hieronder!

Genomineerden Wereldelftal van het Jaar

Doelmannen: Thibaut Courtois en Éderson

Verdedigers: Virgil van Dijk, Rubén Días, John Stones, Kyle Walker, Éder Militão en Antonio Rüdiger

Middenvelders: Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Luka Modric, Rodri, Bernardo Silva en Federico Valverde

Aanvallers: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Erling Haaland, Harry Kane, Kylian Mbappé en Vinícius Júnior