Virgil van Dijk hielp Liverpool een handje bij transfer Gakpo: 'Al moeten we dat niet overdrijven'
i

Getty Images

Virgil van Dijk hielp Liverpool een handje bij transfer Gakpo: 'Al moeten we dat niet overdrijven'

Bart van der Wijst • 12:57, 31-12-2022 / Laatste Update: 23:02, 11-12-2023

Cody Gakpo heeft de Nederlandse enclave bij Liverpool weer een beetje vergroot. Hij is de 4e Nederlander na Virgil van Dijk, Pepijn Lijnders (assistent-trainer) en John Achterberg (keeperstrainer). Van Dijk hielp zijn club een handje bij Gakpo's transfer.

"Al moeten we dat niet overdrijven", aldus de Oranje-captain. "Ik heb hem gesproken en ik kon alleen maar goede dingen vertellen, omdat ik het hier heel erg naar mijn zin heb en we erg succesvol zijn. Maar ik hoefde hem niet te overtuigen. Ik ben heel blij dat Cody ook naar Liverpool is gekomen. Het is een goede voetballer en een goede jongen. Hopelijk kan hij zo snel mogelijk starten."

Kerst

De transfers van Van Dijk en Gakpo hebben gelijkenissen. Beide spelers van het Nederlands elftal kwamen rond de kerstperiode aan op Anfield. Van Dijks verhaal is bekend. Door zijn komst keerde Liverpool terug aan de top met uiteindelijk meerdere prijzen als gevolg. Hopelijk geldt voor Gakpo hetzelfde.

"Ik weet hoe het is om in de winter tijdens een seizoen naar deze club te komen", zei Van Dijk, die in 2017 rond Kerstmis van Southampton overkam. "We moeten Cody tijd geven. Ik weet zeker dat de fans van Liverpool dat ook zullen doen."

Fan

Gakpo was vrijdagavond toeschouwer op Anfield voor het duel met Leicester City. De 23-jarige Nederlander zag zijn nieuwe teamgenoten op het nippertje winnen met 2-1 door 2 eigen goals van Leicester-verdediger Wout Faes.

Gakpo (23) zat vrijdag als toeschouwer op de tribune van Anfield bij de competitiewedstrijd tegen Leicester City. De Oranje-international, die zich op het WK in Qatar onderscheidde door in de drie groepswedstrijden steeds te scoren, zag zijn nieuwe teamgenoten met 2-1 winnen dankzij twee eigen doelpunten van Wout Faes.

Volgens trainer Jürgen Klopp maakt Gakpo waarschijnlijk op 7 januari zijn debuut in het FA Cup-duel met Wolves.