Virgil van Dijk langer bij Liverpool: topverdediger tekent contract voor 3 extra jaar
i

Action Images via Reuters

Virgil van Dijk langer bij Liverpool: topverdediger tekent contract voor 3 extra jaar

Sjors Tanis • 14:01, 13-08-2021 / Laatste Update: 23:05, 04-01-2024

Liverpool heeft de lopende verbintenis van Virgil van Dijk verlengd. De centrale verdediger staat nu tot medio 2025 onder contract bij The Reds.

Zijn huidige overeenkomst liep nog door tot de zomer van volgend jaar. 

Terug na zware blessure

Van Dijk maakte onlangs zijn rentree bij Liverpool, nadat hij sinds oktober aan de kant stond met een zware kruisbandblessure. De 30-jarige international miste daardoor ook het EK voetbal. De verwachting is dat Van Dijk zaterdag ook weer zijn opwachting maakt in de Premier League. Liverpool opent de Engelse competitie tegen Norwich City.

Trots

"Ik ben hier heel erg trots op", zei de international van Oranje, die wegens een zware knieblessure het afgelopen seizoen nauwelijks speelde. "Mijn vrouw en kinderen en iedereen die met mij samenwerkt zijn dat ook. Hier spreekt heel veel vertrouwen uit."

"Sinds de dag dat ik bij Liverpool ben gekomen voel ik me gewaardeerd", aldus Van Dijk. "Door mijn ploeggenoten, de fans en de staf. Daardoor ben ik uitgegroeid tot een waardevolle speler voor deze club. Het afgelopen seizoen was er een om snel te vergeten, maar ook van deze tegenslagen heb ik geleerd. Ik heb er heel veel zin in om weer verder te gaan."

Van Dijk kwam in januari 2018 over van Southampton. Hij speelde sindsdien 130 keer voor Liverpool en was goed voor 13 doelpunten. Met Van Dijk won Liverpool de Premier League, de Champions League, de UEFA Super Cup en de wereldbeker. In Nederland speelde hij alleen voor FC Groningen.