🎥 | Virgil van Dijk met Liverpool dankzij aanvallers langs Norwich City

Sjors Tanis • 18:54, 19-02-2022 / Laatste Update: 10:21, 12-12-2023

Liverpool heeft door goals van de aanvallers afgerekend met Norwich City. Virgil van Dijk en co kwamen vlak na rust op achterstand, maar Sadio Mané, Mohamed Salah en winteraankoop Luis Díaz keerden het tij: 3-1.

Het waren fraaie goals van de thuisploeg op Anfield. Mané scoorde met een omhaal en Salah trof doel na een assist van keeper Allison.

Dichter bij koploper

Dankzij de zege verkleint Liverpool de achterstand op koploper Manchester City tot 6 punten. Beide teams hebben 25 wedstrijden gespeeld. ManCity speelt later zaterdag nog thuis tegen Tottenham Hotspur. Norwich City heeft pas 17 punten na 25 duels en is hekkensluiter in de Premier League. Keeper Tim Krul ontbrak tegen Liverpool nog altijd vanwege een blessure.

Goal en assist Weghorst

Wout Weghorst heeft zijn 1e goal voor Burnley te pakken. De spits scoorde de openingstreffer tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman. Bij de 0-2 van John Brownhill gaf Weghorst de assist. Het werd uiteindelijk 0-3 voor Burnley, waar ook Erik Pieters meedeed. Burnley heeft net als Norwich City 17 punten, maar Burnley heeft 3 duels minder gespeeld.

Ziyech matchwinner Chelsea

Hakim Ziyech was belangrijk voor Chelsea. De baltovenaar zag op bezoek bij Crystal Palace in de 75e minuut nog een doelpunt worden afgekeurd, maar in de 89e minuut was het wel raak: 0-1. Chelse staat 3e, met 50 punten na 25 wedstrijden. ManCity heeft 63 punten, Liverpool heeft er 57. Crystal Palace staat in de middenmoot.

Check hier de goal van Ziyech:

Van de Beek verliest met Everton

Vorige week won Everton met Donny van de Beek nog overtuigend van Leeds United (3-0), zaterdag ging het mis voor het team van trainer Frank Lampard. Southampton was te sterk: 2-0. Van de Beek speelde de hele wedstrijd, Anwar El Ghazi bleef op de bank.