Virgil van Dijk na comeback én finaleplek in Champions League: ‘1e helft ging alles mis’
i

Getty Images

Virgil van Dijk na comeback én finaleplek in Champions League: ‘1e helft ging alles mis’

Sjors Tanis • 09:20, 04-05-2022 / Laatste Update: 21:27, 11-12-2023

Aanvoerder Virgil van Dijk schrok dinsdag van de 1e helft van Liverpool in de uitwedstrijd tegen Villarreal in de halve finale van de Champions League. De Engelse topclub stond bij rust met 2-0 achter, maar wist het duel in de 2e helft alsnog om te draaien: 2-3.

Na afloop overheerste de blijdschap. "Ik sta in mijn 3e finale in 5 jaar bij de club en daar ben ik heel trots op."

Verkeerde keuzes

"Het scenario van de 1e helft was niet waar we op hadden gehoopt", zei Van Dijk bij RTL 7. "We kwamen vroeg achter en stonden de hele 1e helft onder druk. Aan de bal maakten we de verkeerde keuzes en waren we slordig. Er was weinig variatie en diepte en tweede ballen verloren we. Eigenlijk ging alles mis in de 1e helft."

Van Dijk kon er na afloop niet meer mee zitten: "Wat het mooie is, het maakt helemaal geen reet uit, want we staan in de finale. Ik sta in mijn 3e finale in 5 jaar bij de club en daar ben ik heel trots op. Het is weer een jongensdroom. Ik mag weer daar staan met deze geweldige groep."

Terug na zware blessure

Voor de Nederlander is het een mooie prestatie na een zware blessure die hem vorig jaar maandenlang aan de kant hield. Van Dijk genoot zichtbaar van het moment na afloop van de wedstrijd: "Het is zo’n hectisch seizoen en we spelen om de 3 dagen. Eigenlijk geniet je niet echt van de mooie momenten. We vliegen morgen naar huis en dan spelen we zaterdag alweer tegen Tottenham Hotspur. We moeten hier zeker van genieten en dat gaan we vanavond doen.”

Check hier de samenvatting van Villarreal - Liverpool: