Virgil van Dijk 'opgelucht' over keuzes van Ronald Koeman: 'Stond als een huis’
i

Pro Shots

Virgil van Dijk 'opgelucht' over keuzes van Ronald Koeman: 'Stond als een huis’

Pim Huberts • 01:35, 08-09-2023 / Laatste Update: 22:30, 11-12-2023

Virgil van Dijk vond dat de 5-mans verdediging van het Nederlands elftal 'als een huist stond'. De Oranjeaanvoerder heeft al vaker aangegeven dat hij geen fan is van een systeem met 5 verdedigers. De 0 werd gehouden: 3-0. "Het doet wel wat als je geen tegendoelpunten krijgt."

Lees ook: Dit is de stand in de groep van Oranje na het EK-kwalificatieduel tegen Griekenland

"Ja, ik ben opgelucht", vertelde de aanvoerder bij de NOS. "Ik denk dat het goed ging, solide vooral. Het was een overtuigende eerste helft en ik denk dat we dik verdiend hebben gewonnen. Gewoon een goede pot. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar die gaan we morgen analyseren."

De 0 is heilig

Nederland startte met 5 verdedigers, een ander systeem dan in voorgaande wedstrijden waarin Oranje veel tegentreffers moest slikken. "Het doet wel wat als je geen tegendoelpunten krijgt. De 0 was heilig vandaag", zegt Van Dijk.

"Als je zoveel tegendoelpunten krijgt, moet je zoeken naar oplossingen. Vandaag stond het als een huis, dat is de basis. Het gaat niet om wat ik vind, het is de keuze van de bondscoach. Ik denk dat het vandaag bij vlagen goed ging, daar hebben we ook de spelers voor."

Ierland

Zondag wacht voor Nederland de volgende EK-kwalificatiewedstrijd. "Hopelijk kunnen we het zondag in Dublin weer laten zien. Het wordt lastig", aldus Van Dijk over de wedstrijd tegen Ierland.