Virgil van Dijk woonde kort in Dubai: 'Bijna de beste tijd van ons leven'
i

Getty Images

Virgil van Dijk woonde kort in Dubai: 'Bijna de beste tijd van ons leven'

Jeroen Rooseboom • 14:50, 26-12-2023 / Laatste Update: 00:38, 05-01-2024

Virgil van Dijk heeft in het verleden 2 te maken gehad met een zware knieblessure. Om daar goed van te herstellen, verhuisde de verdediger zelfs kort even naar Dubai.

Het herstellen van die zware blessures is een fysieke, maar ook mentale opgave, vertelt de aanvoerder van Oranje. Daarom stapte hij samen met zijn gezin in het vliegtuig naar de stad in het gelijknamige Emiraat. De periode daar deed de voetballer goed. "Dat was bijna de beste tijd van ons leven", vertelde hij aan Voetbal International. "Mét elkaar. Ik vergeet het nooit meer. Het heeft mij, óns zo veel sterker gemaakt, mij mentaal, ons als gezin."

Veel samen zijn

Het voelde als een lange vakantie, iets wat voetballers normaal niet krijgen. "Dan heb je een week of twee vakantie en dan begint de voorbereiding alweer", aldus Van Dijk. "Nu waren we 7 weken samen, waarin ik natuurlijk wel elke dag heel hard werkte aan mijn revalidatie, maar we daarna wel heel veel samen konden zijn."

Die tijd in het buitenland heeft de verdediger van Liverpool iets belangrijks geleerd. "Gezin en gezondheid zijn wel de dingen waar het in het leven écht om gaat. En dáárvan heb ik kunnen genieten toen ik even niet kon voetballen. De les is, als je dat zo mag noemen, dat je moeilijke periodes in het voetbal veel makkelijker kan doorstaan als thuis alles op orde is."