Virgil van Dijk ziet work in progress: 'Heel veel goede dingen, maar ben nog steeds voor 4-3-3'
i

Pro Shots

Virgil van Dijk ziet work in progress: 'Heel veel goede dingen, maar ben nog steeds voor 4-3-3'

Eimert Pruis • 23:57, 26-03-2022 / Laatste Update: 05:09, 12-12-2023

Virgil van Dijk heeft zaterdagavond de euforie getemperd na het spektakelstuk van Oranje tegen Denemarken (4-2). Het nieuwe 3-4-1-2-systeem leverde goals op, maar zorgt volgens de aanvoerder van het Nederlands elftal ook voor problemen. "We hebben veel goede dingen gezien vanavond, maar ik ben nog steeds voorstander van 4-3-3."

Van Dijk vervolgt bij de NOS zijn uitleg. "Het is gewoon een work in progress. We winnen en dat is het belangrijkste en we hebben heel veel geleerd vandaag. Je ziet dat het nieuwe systeem andere dingen vraagt, maar het heeft vooral tijd nodig. Ik wil liever 4-3-3, maar de bondscoach heeft nou eenmaal een sterke mening."

"Ik heb vertrouwen in de groep en op de training laten we in dit systeem ook echt goed dingen zien. Alleen is het nog steeds heel anders om dat ook in de wedstrijd te laten zien. De tegenstander past zich ook aan. Dat zag je ook bij de tegentreffer van Christian Eriksen. Het blijft lastig, we moeten solide blijven. Het is en blijft een work in progress."