Vitesse Arnhem 1 olé! Vitesse zeker van vervolg in Conference League na UEFA-uitspraak
i

Pro Shots

Vitesse Arnhem 1 olé! Vitesse zeker van vervolg in Conference League na UEFA-uitspraak

Eimert Pruis • 11:57, 20-12-2021 / Laatste Update: 13:20, 07-01-2024

Vitesse is zeker van een vervolg in de Conference League. Een tuchtcommissie van de UEFA heeft dat bepaald. Tottenham Hotspur mist daardoor een plek in de knock-outs.

In de laatste speelronde van de UEFA European Conference League werd Tottenham Hotspur-Stade Rennais afgelast. De Spurs kampen namelijk met een flinke corona-uitbraak. 8 spelers en 5 stafleden van de club van Steven Bergwijn waren positief.

Superspannend

Er stond veel op het spel. Vitesse en Tottenham Hotspur gingen namelijk met evenveel punten de laatste speelronde in. De onderlinge resultaten waren gelijk, maar op basis van een iets beter doelsaldo stonden de Spurs na 5 wedstrijden boven Vitesse.

De Arnhemmers wilden eigenlijk niet spelen tegen Mura want ze vonden dat het competitievervalsing is. Na de 3-1-overwinning van Vitesse wist Tottenham dat de club bij elke zege op Rennes door zou zijn.

Tottenham wilde zo graag, maar Rennes had er geen zin meer in

Omdat er geen nieuwe datum gevonden kon worden en beide clubs onderling aan het kissebissen waren, besloot een tuchtcommissie van de UEFA dat het welletjes is geweest. Vitesse gaat verder.

Tottenham Hotspur-Stade Rennais wordt dus niet meer gespeeld en de 3 punten en een 0-3-overwinning gaan naar de ploeg uit Rennes. Vitesse blijft zo de Engelse club voor. De Arnhemmers haalden 10 punten in de 6 groepswedstrijden. Zo werd er thuis met 1-0 gewonnen van Spurs.

Vitesse tegen Rapid Wien

Vitesse neemt het in de tussenronde van de Conference League op tegen Rapid Wien. De eerste wedstrijd is op 17 februari in Wenen, de return volgt een week later. Mochten de Arnhemmers het tweeluik zien te winnen dan kwalificeren ze zich voor de 8e finales.

Met Vitesse erbij gaat de hele Nederlandse afvaardiging overwinteren in Europa. Ajax, Feyenoord, PSV en AZ zijn na de winterstop ook nog actief in de Europese toernooien.

Gejuich in Arnhem, Vitesse is verder