Vitesse bijna zeker van handhaving in de Eredivisie na simpele zege op Cambuur

Noah Hoogenboezem • 16:07, 14-05-2023 / Laatste Update: 02:31, 12-12-2023

Vitesse heeft 3 heel belangrijke punten gepakt in de Eredivisie. In Arnhem won de ploeg van Phillip Cocu met 2-0 van het al gedegradeerde Cambuur en komt het daardoor op het magische aantal van 34 punten.

Vitesse had het in de 1e helft nog heel lastig met Cambuur, maar had aan een sterke fase na rust genoeg om de overwinning te pakken. Binnen 5 minuten scoorde Bartosz Bialek 2 keer en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Carlens Arcus kreeg vlak na de 2-0 van Bialek nog rood, maar ook met 10 man kwam Vitesse niet meer in de problemen.

Gat met plek 16 nu 6 punten

Vitesse wipt door de zege weer over FC Volendam heen, dat zaterdag knap van Sparta won. Vitesse heeft nu 34 punten en staat 6 punten voor op nummer 16 FC Emmen. Emmen speelt zondagavond uit bij AZ. Bij een nederlaag van Emmen is Vitesse zo goed als veilig doordat het ook nog eens een veel beter doelsaldo heeft: -12 om -25.