Vitesse en RKC wachten na gelijkspel nog steeds op 1e seizoenszege

Joris Kaper • 22:39, 27-08-2022 / Laatste Update: 01:01, 12-12-2023

In een spannende wedstrijd hebben Vitesse en RKC in Arnhem gelijkgespeeld. De thuisploeg leek opnieuw op een nederlaag af te stevenen, maar na een 2-0 achterstand knokte de Arnhemmers zich toch nog terug naar een 2-2 gelijkspel.

Vitesse en RKC hadden beiden nog niet gewonnen, alhoewel de Waalwijkers al wel op 2 punten stonden dankzij 2 gelijke spelen. Voor beide ploegen was het dus zaak zaterdag te winnen, en Vitesse-trainer Thomas Letsch had vooraf dan ook laten weten een 'reactie' te verwachten van zijn team.

Florian Jozefzoon, die in de beginfase al een kans had gehad, opende in de 35e minuut de score voor RKC. Veel kansen waren er verder dan ook nauwelijks in de 1e helft en dus zag het er opnieuw slecht uit voor Vitesse.

Bel Hassani vergroot voorsprong

Vitesse begon de 2e helft lekker en binnen 1 minuut kreeg de ploeg 2 dikke mogelijkheden, maar de bal ging er niet in. RKC wist dat een paar minuten later via Iliass Bel Hassani wel te doen: Hij schoot een vrije trap op prachtige wijze binnen.

Strafschop

Vitesse kreeg dus direct na rust een nieuwe klap te verwerken, maar na precies een uur spelen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Daar was echter wel een penalty voor nodig. Jurien Gaari maakte een onnodige overtreding, waarna Matus Bero het buitenkansje benutte. De thuisploeg kwam vervolgens ook nog eens op gelijke hoogte, toen Ryan Flamingo voor de 2-2 zorgde, tot grote opluchting van het thuispubliek.

Bij 2-2 bleef het, ondanks een megagrote kans voor Sankoh in de blessuretijd. Ondanks dat heeft Vitesse het 1e punt van het seizoen binnen! RKC Waalwijk speelt voor de 3e keer in 4 wedstrijden gelijk, maar ook zij moeten dus nog minimaal 1 wedstrijd wachten op de 1e zege van het seizoen.