Vitesse-keeper Kjell Scherpen ondergaat knieoperatie en is tijdje niet beschikbaar
i

Pro Shots

Vitesse-keeper Kjell Scherpen ondergaat knieoperatie en is tijdje niet beschikbaar

Sjors Tanis • 19:38, 18-10-2022 / Laatste Update: 22:24, 11-12-2023

Vitesse-keeper Kjell Scherpen wacht een knieoperatie. De huurling van Brighton & Hove Albion is daarmee meerdere weken uitgeschakeld. Bij de Eredivisie-club uit Arnhem schuift Daan Reiziger (21) door.

Scherpen (22) heeft de blessure zaterdag opgelopen in het duel met Cambuur (3-0 voor Vitesse). Coach Phillip Cocu was aanvankelijk nog positief gestemd over de ernst van de blessure van de doelman van Jong Oranje, maar werd dinsdagmiddag teleurgesteld.

Reiziger invaller tegen Cambuur

In Leeuwarden haakte Scherpen na 55 minuten af. Hij werd vervangen door Reiziger, die eerder in de competitie al zijn debuut maakte tegen FC Groningen. De jonge doelman heeft tot dusver nog geen goal tegen gekregen.

Keepersprobleem

Scherpen staat op 7 wedstrijden voor Vitesse. Hij werd in de zomer gehaald, nadat de Arnhemse club met een keepersprobleem werd opgezadeld. De beoogde 1e keus Markus Schubert liep in de voorbereiding een knieblessure op. Ook de Duitser ging al onder het mes. Hij is nu op de weg terug en traint weer volledig mee.

Omdat Schubert wegviel, kreeg bij Vitesse Jeroen Houwen weer een kans. Hij startte de competitie in Arnhemse dienst. Maar de Limburger verloor na 2 competitieduels al het vertrouwen. De leiding van Vitesse greep in trok Scherpen aan. Reiziger is nu de nieuwe 1e keus van Cocu. De Groninger kwam vorig jaar over van Jong Ajax, maar kampte in zijn 1e seizoen voortdurend met blessureleed.