Vitesse-keeper Kjell Scherpen snapt na rode kaart niets van scheidsrechter: 'Zei ik ook nog op het veld tegen hem'
i

Getty Images

Vitesse-keeper Kjell Scherpen snapt na rode kaart niets van scheidsrechter: 'Zei ik ook nog op het veld tegen hem'

Sjors Tanis • 23:51, 21-01-2023 / Laatste Update: 21:18, 07-01-2024

De wedstrijd tussen PSV en Vitesse (1-0) was er eentje met pieken en dalen voor Vitesse-doelman Kjell Scherpen. In de 1e helft stopte hij nog een penalty van Luuk de Jong, maar na rust ging hij in de fout bij de enige goal van PSV én pakte hij ook nog rood.

"Het ging alle kanten op, maar het eindigt in mineur", zo vatte Scherpen zijn avond samen bij ESPN.

Toch tegengoal

Na zijn gestopte penalty in de 1e helft dacht de Vitesse-doelman dat hij niet meer gepasseerd zou gaan worden door PSV. "Ik probeerde lang te wachten, want hij maakt altijd een stapje in zijn aanloop", aldus Scherpen, die de bal van Luuk de Jong wist te stoppen. "De 1e helft was goed. 'Er gaat niets meer in’, denk je dan. En dat was ook lang het geval, maar 1 bal op goal gaat er toch in."

Lees ook: PSV-matchwinner Guus Til niet bang voor concurrentie: 'Zorgen dat ik een kanon ben'

Die bal was een poging van Guus Til. De middenvelder van PSV schoot van afstand, maar het lukte Scherpen niet om de bal te keren. "Je speelt een goede pot, ik zit overal goed bij, maar dan zie je hoe voetbal is. 1 moment en de bal ligt erin. Dat is wel spijtig. Het was een trage bal en dan heb je meer tijd om na te denken. Ik wilde de bal eerst anders verwerken, maar het is een simpel verhaal: die mag er niet in. Maar ja, makkelijkere ballen zijn vaak moeilijker. De volgende keer mag hij wel iets harder schieten."

Niet eens met rode kaart

Tot overmaat van ramp kreeg Scherpen in de slotfase ook nog rood door het neerhalen van de doorgebroken Yorbe Vertessen. "Ik wachtte, maar de bal stuiterde niet echt richting mij. Ik raak eerst de bal en natuurlijk raak ik hem daarna ook. Maar dan zegt Pol van Boekel: elke overtreding buiten de 16-meter is een rode kaart, maar dan kijk ik vorige week naar FC Emmen - SC Cambuur en dan loopt die keeper van SC Cambuur in de 2e minuut al iemand omver. Dat is dan geel. Dus dan snap ik ook niet helemaal wat we aan het doen zijn. Dat zei ik ook nog op het veld tegen hem (Van Boekel, red.), maar toen zei hij: 'Dat is een andere wedstrijd'. Dat is ook zo. Maar goed, ik moet naar mezelf kijken en dat mag niet gebeuren."