Vitesse krijgt pak slaag van Almere City en eindigt jaar als hekkensluiter

Noah Hoogenboezem • 15:19, 17-12-2023 / Laatste Update: 22:34, 05-01-2024

Almere City heeft de degradatiekraker tegen Vitesse dik gewonnen. Thuis gaf het de ploeg uit Arnhem een geweldig pak slaag: 5-0. Almere had 3 wedstrijden op rij verloren en klimt door de overwinning weer uit de degradatiezone. Vitesse eindigt het jaar als hekkensluiter.

Vitesse had vorige week eindelijk weer een keer gewonnen, terwijl Almere juist 3 keer op rij had verloren. Voor Vitesse was het de kans om eindelijk van de directe degradatieplekken af te komen. Die kans werd niet gepakt, want het werd een gigantische afgang voor de ploeg uit Arnhem.

Vitesse begon helemaal niet zo slecht en kreeg via Million Manhoef zelfs kansen op de openingstreffer. Die gingen er alleen niet in en aan de andere kant was het wel raak. Yoann Cathline kwam naar binnen en schoot in de verre hoek raak. Vitesse-keeper Eloy Room zag er daarbij niet best uit. Vlak voor rust verdubbelde Almere de marge via Yann Kitala.

Afgang

De wedstrijd kabbelde na rust voort, maar een comeback van Vitesse zat er geen moment in. In de laatste 10 minuten liep de score nog enorm op. Joey Jacobs, Alvaro Pena en Thomas Robinet scoorden voor de thuisploeg en daarmee werd het enorm pak slaag.

Winterstop

Vitesse zakt op doelsaldo ook onder FC Volendam, dat zaterdag verrassend bij Heerenveen won, en eindigt 2023 daarmee als hekkensluiter. Het is nu winterstop namelijk. Almere heeft zichzelf juist weer wat lucht gegeven. De ploeg van Alex Pastoor stijgt naar plek 14 en het gaat met Volendam en Vitesse is nu 5 punten.