Vitesse laat jonge fans gratis wedstrijd bezoeken na vuurwerkchaos bij duel met FC Utrecht
i

Pro Shots

Vitesse laat jonge fans gratis wedstrijd bezoeken na vuurwerkchaos bij duel met FC Utrecht

Sjors Tanis • 21:33, 08-11-2021 / Laatste Update: 11:58, 08-01-2024

Vitesse onderneemt actie na het gooien van vuurwerk in GelreDome door de aanhang van FC Utrecht. De Arnhemse club biedt supporters tot 16 jaar, die zondag met het wangedrag zijn geconfronteerd, een gratis wedstrijd aan.

De club is geschokt door de problemen van zondag bij de wedstrijd tegen FC Utrecht (2-1).

Voetbalfeest is het doel

Bij een vooraf geplande actie van de supporters van FC Utrecht werd zwaar vuurwerk afgestoken en op het veld gegooid. Verschillende vuurpijlen belandden ook in aangrenzende vakken. Daar zaten veel kinderen met hun ouders. Zij schrokken enorm en families verlieten het stadion.

"Een bezoek aan een thuiswedstrijd van Vitesse moet altijd een geel-zwart voetbalfeest zijn”, zo meldt Vitesse nu volgens De Gelderlander. "Het duel met FC Utrecht verliep afgelopen zondag echter niet zoals we het allemaal zo graag willen zien.”

Vriendje of vriendinnetje meenemen

Supporters onder de 16 jaar kunnen nu gratis een toegangskaart bestellen voor de Eredivisiewedstrijd tegen AZ (zondag 28 november, 20.00 uur) of het bekerduel met Sparta Rotterdam (datum nog niet bekend, maar waarschijnlijk op woensdag 15 december). "Als de jonge supporters seizoenkaarthouders zijn, kunnen ze een vriendje of vriendinnetje meenemen naar AZ of zelf kiezen voor de bekerwedstrijd tegen Sparta. Hoe meer supporters van deze actie gebruik maken, hoe leuker wij het vinden.”

Na de wedstrijd sprak de leiding van FC Utrecht al schande van de supportersactie. "De club gaat harde straffen opleggen aan de raddraaiers”, meldde de leiding zondag al op de website.