Vivianne Miedema en Victoria Pelova vallen af bij Oranje Leeuwinnen; 22-jarige Ajacied opgeroepen als vervanger
Vivianne Miedema en Victoria Pelova kunnen allebei niet meedoen met de Oranje Leeuwinnen. © Getty Images

Vivianne Miedema en Victoria Pelova vallen af bij Oranje Leeuwinnen; 22-jarige Ajacied opgeroepen als vervanger

21:55, 27-02-2024

Bondscoach Andries Jonker heeft een dag voor de kraker tegen Duitsland slecht nieuws gekregen. Vivianne Miedema en Victoria Pelova kunnen allebei niet meedoen vanwege een blessure. Oranje strijdt woensdag in Heerenveen met de Duitse vrouwen om een ticket voor de Olympische Spelen.

Miedema stond vrijdag voor het eerst in meer dan een jaar weer in de basis tegen Spanje, maar werd al vroeg gewisseld nadat duidelijk werd dat de ploeg van Jonker niet was opgewassen tegen de regerend wereldkampioen. Dat was uit voorzorg voor het duel met Duitsland van woensdag, maar het heeft dus niet mogen baten.

Pelova miste de wedstrijd tegen de Spaanse vrouwen al met een blessure en is dus niet op tijd fit voor woensdag. Zij zou normaal gesproken op de rechterflank als verdediger hebben gespeeld. Pelova en Miedema keren nu beiden terug naar hun club Arsenal.

Inmiddels is Chasity Grant bij de selectie van Oranje gehaald. De 22-jarige aanvalster van Ajax speelde in 2022 al eens één interland voor de Leeuwinnen.

Troostfinale om olympisch ticket

Nederland en Duitsland spelen woensdag in de troostfinale van de Nations League tegen elkaar. Zij strijden daarin om een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion begint om 20.45 uur.