vivianne-miedema-beth-mead-relatie
Vivianne Miedema met haar vriendin Beth Mead / Getty Images

Vivianne Miedema heeft doel tijdens actieve carrière: 'Moeder worden zou heel mooi zijn'

11:29, 17-01-2024 / Laatste Update: 11:36, 17-01-2024

Vivianne Miedema is bezig aan een mooie carrière. De 27-jarige Nederlandse spits werd Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen, is topscorer van haar land en speelde al voor mooie clubs als Bayern München en Arsenal. Toch zijn er nog genoeg doelen die Miedema wil bereiken tijdens haar actieve carrière.

"Moeder worden zou wel heel mooi zijn natuurlijk", zegt de spits in Slaapkamer Goals van M line. "Eén van mijn beste vriendinnen, Emma Mitchell, die voetbalt nog steeds en die heeft er een kleintje bij gekregen. Het is uiteindelijk wel het levensdoel om toch ooit moeder te mogen worden."

Miedema ziet steeds vaker om haar heen dat voetbalsters zwanger proberen te raken tijdens hun carrière. "Ik denk dat het mooie aan het voetbal tegenwoordig is dat heel veel speelsters de mogelijkheid hebben om hun kind mee te nemen naar het nationale elftal. Heel veel clubs zijn natuurlijk hartstikke hard bezig om daar ook de juiste voorwaarden te kunnen creëren."

Volgens Miedema is het niet meer zo dat je óf moeder óf voetbalster moet zijn. "Het gaat heel erg samen", vindt ze. "Pratend met de moeders in ons team bijvoorbeeld, geeft het toch wel heel veel meiden ook weer gewoon een tweede kracht en een tweede soort energie." Speelsters worden tegenwoordig ook beter beschermd als ze zwanger zijn dan vroeger. Clubs betalen ze gewoon door en ze mogen niet op straat worden gezet.

Relatie

De 27-jarige Miedema heeft een relatie met teamgenote Beth Mead. Het koppel zag elkaar het afgelopen seizoen enorm veel, omdat ze beiden een zware knieblessure hadden. Daarover zei Mead: "Thuis zijn we samen. In de gym zijn we samen. Het is niet altijd makkelijk, maar bij elkaar zijn geeft ook veel steun. Je moet soms ook even afstand van elkaar nemen. Dat lijkt me ook logisch in een relatie."

Volgens Mead schreeuwt Miedema ook wel eens naar haar in de wedstrijd. Maar dat is logisch, vindt de Nederlandse. "Jaja, ik heb hoge verwachtingen van mijn medespelers. Zeker als ze minder spelen dan ze kunnen. Onze relatie heeft verder geen invloed op hoe we met elkaar omgaan in het veld. En ze kan soms ook wel een trap onder haar kont gebruiken", aldus Miedema.