Vlaamse minister begrijpt aanstelling Marc Overmars niet: ‘Al was het maar uit respect voor de slachtoffers'
i

ANP

Vlaamse minister begrijpt aanstelling Marc Overmars niet: ‘Al was het maar uit respect voor de slachtoffers'

Sjors Tanis • 14:57, 30-03-2022 / Laatste Update: 23:22, 11-12-2023

De Vlaamse minister van Sport, Ben Weyts, heeft er weinig begrip voor dat Royal Antwerp FC Marc Overmars heeft aangesteld als technisch directeur. Overmars tekende 6 weken na zijn vertrek bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag een contract, terwijl er nog een onderzoek naar hem loopt.

"Er is niks strafbaars aan het verspreiden van sms’jes en andere berichten met, op zijn zachtst gesteld, suggestieve foto’s", zei Weyts.

Respect tonen voor slachtoffers

De minister gaat echter verder: "Maar het onderzoek loopt nog en ik begrijp niet waarom Antwerp dat onderzoek niet kon afwachten. Al was het maar uit respect voor de slachtoffers, voor de betrokken instanties en voor het integriteitsbeleid van onze Nederlandse collega’s."

"Er is ook wel een moreel aspect aan verbonden. Waarbij je, denk ik, wel wat vragen kan stellen bij het verloop van de aanstelling en de communicatie. Ik begrijp ook niet waarom die transfer nu zo hoogdringend was.”

Wachten op reactie club

Weyts hoopt dat Antwerp FC snel van zich laat horen. "We kijken uit naar de reacties van de profclub in kwestie”, besloot Weyts. "Ik denk dat men er daar goed aan zou doen om, voor het behoud van eigen lijf en leden, met enige acties voor de dag te komen.”