🎥 | 'Vloek van Vlap' na een jaar eindelijk voorbij

Noah Hoogenboezem • 15:47, 09-04-2023 / Laatste Update: 03:31, 12-12-2023

Na bijna een jaar is het wachten voor FC Twente-middenvelder Michel Vlap eindelijk voorbij! Vlap had niet meer gescoord in de Eredivisie sinds 22 april 2022 en vorige week had zijn trainer Ron Jans het bij ESPN zelfs over 'de vloek van Vlap'. Zondag scoorde Vlap tegen Cambuur eindelijk weer eens.

Na een aantal gemiste kansen was het in de 28e minuut tegen hekkensluiter Cambuur eindelijk raak voor Vlap. In zijn 26e Eredivisie-wedstrijd van het seizoen maakte hij eindelijk zijn 1e doelpunt. Zijn laatste goal maakte hij vorig jaar april tegen Sparta. Vlap scoorde dit seizoen wel al 2 keer voor Twente, maar dat was in de voorronde van de UEFA Conference League.

Twente walst over Cambuur heen

Het is geen verrassing dat Vlap tegen Cambuur scoort, want Twente walst over de hekkensluiter heen. Binnen het kwartier maakte Ricky van Wolfswinkel al de 1-0 en een paar minuten na de 2-0 van Vlap maakte Sem Steijn zelfs al de 3-0. Dat is ook de ruststand.