VNO-NCW vindt dat Willem-Alexander en Máxima naar Nederland v Argentinië moeten

Marcel Roes • 14:08, 05-12-2022 / Laatste Update: 11:11, 07-01-2024

In de kwartfinale van het WK 2022 speelt Nederland tegen Argentinië. Dat laatste land is, zoals je vast weet, het moederland van koningin Máxima Zorreguieta. Zou het niet mooi zijn als koning Willem-Alexander en Máxima samen die match bezoeken in Qatar?

VNO-NCW, de grootste werkgeversorganisatie in Nederland, vindt dat een must. In het radioprogramma Sven op 1 legt voorzitter Ingrid Thijssen uit waarom: "We hebben Qatar gewoon nodig, of we het nou leuk vinden of niet."

Dus, zo redeneert ze, kan je maar beter een zware delegatie sturen, want dat dwingt respect af. En dan is het wat prettiger onderhandelen over pakweg een vet oliecontract.

Eerst jij

De regering wacht eerst af wie de Argentijnen gaan sturen. Dan word besloten wie vanuit Nederland gaat, zo schrijft De Telegraaf.

Zou Máxima sturen en vragen aan Argentinië of alle kids waarvan hun vader ook “beroemd” is in Argentinië ook komt. Zal een mooie groepsfoto opleveren. Benieuwd wat voor opleidingen deze kids hebben gehad en waar ze werken. pic.twitter.com/DwZRjCKkek

— zonder boer geen voer (@MichelMima) December 5, 2022