Voetbalcoach Vera Pauw werd bedreigd door afpakken bieravond: 'Schiet je door je hoofd'
i

Getty Images

Voetbalcoach Vera Pauw werd bedreigd door afpakken bieravond: 'Schiet je door je hoofd'

Yvo van Dorst • 23:24, 04-07-2023 / Laatste Update: 07:42, 12-12-2023

De Nederlandse voetbalcoach Vera Pauw werd ernstig bedreigd tijdens haar tijd bij de dames van Houston Dash. Dat meldt de trainster in gesprek met The Athletic. Een staflid riep dat hij haar dood ging schieten, omdat ze zijn bieravond afpakte.

Pauw wilde een training van Houston Dash verzetten van de ochtend naar de avond, vanwege de hitte. "Hij dreigde me vervolgens door mijn hoofd te schieten omdat ik zijn bieravond had afgenomen." Pauw reageert hiermee op de beschuldigingen van stafleden en oud-speelsters van de club over haar wangedrag.

'Ik heb mijn wapen hier'

De Nederlandse schetst het moment dat haar staflid uit zijn dak ging. "Hij zei: 'Als je de training niet terugzet, dan schiet ik je kapot. Denk niet dat ik het niet doe. Ik heb mijn wapen hier en je krijgt nog een kans. Ik weet waar je woont en hoe bij je binnen te komen. Ik schiet die kogel recht door je hoofd'. Hij had zichzelf niet onder controle."

Politiebescherming

Pauw maakte melding van het voorval en ze kreeg dan ook politiebescherming van de staat Texas. Ze vertrok in 2018 als trainster uit Amerika en is ze nu bondscoach van Ierland.