Voetballegende Hugo Sánchez adviseert Santiago Giménez: 'Zo snel mogelijk naar een echte grote club'
i

ANP

Voetballegende Hugo Sánchez adviseert Santiago Giménez: 'Zo snel mogelijk naar een echte grote club'

Matthijs Nijhuis • 11:42, 09-12-2023 / Laatste Update: 18:44, 04-01-2024

In Mexico lijken ze compleet in de ban te zijn van Feyenoord-spits Santiago Giménez. Velen denken dan ook dat hij pas echt tot zijn recht komt bij een Europese topclub. Na de bondscoach van Mexico heeft landgenoot Hugo Sánchez nu ook advies voor Santi: "Zo snel mogelijk een transfer maken!"

Lees ook: David Hancko tekent nieuw contract bij Feyenoord

De oud-speler van Real Madrid ziet de Eredivisie-topscorer het liefst naar Spanje vertrekken. "Santiago heeft de kwaliteiten om mee te doen in de top", zegt Sánchez in gesprek met ESPN. "Als er deze winter al een grote club voor hem komt, zou ik dat zeker doen." De 65-jarige Sánchez speelde van 1985 tot 1992 voor Real Madrid en wordt gezien als een van de beste Mexicaanse voetballers aller tijden.

Advies van de bondscoach

De Mexicaanse bondscoach Jaime Lozano gaf eerder al hetzelfde advies. Gímenez werd in de zomer van 2022 voor 6 miljoen euro door Feyenoord overgenomen van Cruz Azul. In zijn 1e seizoen scoorde hij 15 keer voor de Rotterdamse club en dit seizoen gaat hij daar nog eens dik overheen. Zijn contract in De Kuip loopt nog tot medio 2027.