🎥 | Voetballer gooit bal rustig naar scheids, maar krijgt misschien schorsing van 2 (!!!) jaar

Marcel Roes • 19:19, 28-11-2021 / Laatste Update: 01:27, 12-12-2023

Een speler van het Engelse Colchester United Football Club is erg 'stout' geweest: na een goal gooide hij heel kalm, beheerst en zuiver de bal terug naar de scheidsrechter. De fluiter ving de bal en de partij ging verder.

Een totaal onopvallend moment dus, dat je ook kunt zien in de video hierboven. Maar toch heeft de scheids later in zijn rapportje opgeschreven dat hij fysiek is aangevallen door de speler. Hem hangt nu een schorsing van liefst 2 jaar boven het hoofd. WTF!!!

Schande

"Een van onze spelers mag momenteel in afwachting van de uitspraak niet spelen. Hij kan 2 jaar geschorst worden voor het teruggooien van de bal naar de scheids", tweet de club.

"Kijk nou hoe zacht hij gooit. We hadden net een goal tegen gekregen en wilden verder met de wedstrijd. Maar kennelijk valt dit onder gewelddadig gedrag. Dit is een enorme schande."

In de war

Wat het allemaal nog meer bizar maakt is dat de scheids tijdens de match helemaal nergens iets over zei. "Daarom zijn we zo in de war", aldus Colchester. "De scheids zei niks tegen de speler. Hij kreeg ook geen kaart. En ineens wordt hij beschuldigd van het aanvallen van een scheidsrechter."

Zelfs na het bekijken van deze beelden wil de regionale voetbalbond doorgaan met de aanklacht.