Voetballer TOP Oss mocht niet weg uit Cyprus van criminele president: 'Als jij mij naait, naai ik jou'
Lars Nieuwpoort in dienst van zijn nieuwe ploeg TOP Oss. ©Pro Shots

Voetballer TOP Oss mocht niet weg uit Cyprus van criminele president: 'Als jij mij naait, naai ik jou'

09:56, 30-01-2024 / Laatste Update: 13:54, 30-01-2024

Lars Nieuwpoort keerde deze winter terug op de Nederlandse velden. Zijn avontuur van een half jaar op Cyprus bij een onbekende club (Karmiotissa) was als een achtbaan. "Ze hadden volgens mij geen idee wie ik was."

De eerste drie maanden waren volgens Nieuwpoort nog prima: elke dag naar het strand, goed eten en een aantal Nederlandse teamgenoten met wie hij veel optrekt. Maar daarna ging het snel bergafwaarts, vertelt de 29-jarige verdediger in een interview met het Brabants Dagblad.

Criminele president

Zoals wel vaker in exotische oorden, was ook bij zijn nieuwe club op Cyprus de president van de club een apart figuur. "Ik hoorde dat hij in het criminele circuit actief was. Hij had altijd drie bodyguards om zich heen. De president kwam vaak boos de kleedkamer in en dreigde met het korten van onze salarissen als we weer hadden verloren. Dat is één keer gebeurd. Dertig procent. Verder heb ik altijd netjes mijn geld ontvangen."

'Hij smijt zo vierduizend euro op tafel'

Verliezen deed Nieuwpoort veel met zijn nieuwe club. Ondanks pogingen van diezelfde clubpresident om de spelers te motiveren. "Vlak voor een wedstrijd gooide hij zo vierduizend euro op tafel. Dat bedrag mochten we verdelen als we zouden winnen.” Het werd 1-0 voor Apollon. Geen bonus dus.

'Als jij mij naait, naai ik jou'

Ondanks de vele nederlagen en de criminele clubpresident, houdt hij het een half jaar vol op Cyprus. Daarna wilde hij weer graag terug naar Nederland, waar hij vier jaar bij RKC onder contract stond. Maar hij mocht niet zomaar weg. Er werd een afspraak geregeld met de eigenaar bij een beachclub, inclusief de bodyguards die daar ook ‘s avonds stonden als portier waardoor spelers niet uit konden gaan.

"Dat vond ik wel spannend. Ik zei dat ik me niet fijn voelde. De president wilde mij eerst niet laten gaan en zei: ‘You fuck the team. If you fuck me, I fuck you.’ (Je naait het team. Als jij mij naait, naai ik jou', vrij vertaald, red.) Ik ben tot de winterstop gebleven om problemen te voorkomen. Daarna is gelukkig mijn contract ontbonden.”

'Plezier in voetbal verloren'

Hij keerde dus in Nederland terug bij TOP Oss. Hij is blij terug te zijn. "Alles was slecht geregeld op Cyprus. Er was bijvoorbeeld geen krachthonk. Dat moesten we zelf zoeken. Ik was mijn plezier in het voetbal verloren.”