Voetbalrellen kosten Vitesse bakken met geld, ook al meer dan 50 stadionverboden
i

Pro Shots / Paul Meima

Voetbalrellen kosten Vitesse bakken met geld, ook al meer dan 50 stadionverboden

Sjors Tanis • 21:38, 08-03-2022 / Laatste Update: 05:18, 08-01-2024

200.000 euro aan boetes en al meer dan 50 stadionverboden. Dat is de trieste balans die Vitesse heeft opgemaakt na de zoveelste wedstrijd met voetbalrellen.

In een lang bericht op de eigen site geeft Vitesse een tussenstand van alle ellende die een klein deel van de eigen aanhang het afgelopen seizoen heeft veroorzaakt.

Slechte naam

De wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Sparta, waarbij een steward werd geslagen en vuurwerk en bier werd gegooid, was de laatste van een reeks waarbij het mis ging op de tribune. Zo waren er ook problemen bij FC Utrecht, Tottenham Hotspur en Stade Rennais FC.

Politie, justitie en burgemeester Ahmed Marcouch eisen dat Vitesse keihard optreedt tegen de overtreders. "Maar het ergste is misschien nog wel dat een aantal supporters zich niet altijd meer veilig of prettig voelt in het stadion. Gezinnen en kinderen blijven soms zelfs liever thuis. Dat kan en mag toch niet zo zijn?", schrijft Vitesse.

Vuurwerkhonden bij de ingang

Voor de wedstrijd van komende donderdag tegen AS Roma roept Vitesse de supporters opnieuw op om niets te gooien. De club zal extra veiligheidspersoneel inschakelen en er zullen bij de ingangen van het uitverkochte Gelredome vuurwerkhonden worden ingezet.

De fans van AS Roma zullen donderdag worden opgevangen op de Rijnkade waar een meetingpoint is ingericht.

Vitesse - Sparta wordt uitgespeeld

Het restant van het gestaakte duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam in de Eredivisie wordt uitgespeeld. Dat is dinsdag bepaald door het bestuur betaald voetbal van de KNVB, dat afging op de bevindingen van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal. De nieuwe speeldatum wordt zo snel als mogelijk vastgesteld, meldt de KNVB.