Volgende oud-Ajacied biedt zich aan als jeugdtrainer voor na zijn loopbaan: 'Ik hou van Ajax'
i

Pro Shots

Volgende oud-Ajacied biedt zich aan als jeugdtrainer voor na zijn loopbaan: 'Ik hou van Ajax'

Yvo van Dorst • 18:41, 15-11-2023 / Laatste Update: 00:20, 05-01-2024

Daley Blind is de volgende oud-Ajacied die heeft aangegeven na zijn loopbaan terug te willen keren bij Ajax. Eerder vertelden Davy Klaassen en Dusan Tadic al dat ze na hun carrière als speler terug willen naar Amsterdam, maar ook voor de verdediger van Girona is dit zijn grote doel.

"Ik wil zeker mijn trainersdiploma halen", vertelt Blind aan Voetbal International over zijn leven na het voetbal. "Het lijkt me leuk na mijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax mee te gaan lopen om te kijken hoe alles werkt. En dan zien we wel wat daaruit rolt. Ik hou van Ajax. Dat is voor altijd mijn club."

Selectie bij Oranje

Toen Blind vorig seizoen weinig speelde bij Bayern München werd hij alsnog opgeroepen voor Oranje. Daarvoor kreeg bondscoach Ronald Koeman veel kritiek, maar Blind is blij met het vertrouwen. "Op een gegeven moment kom je bij Oranje in een andere rol en daaraan moet je jezelf aanpassen. Dan pak je die rol op en probeer je er met je ervaring voor het team en de jonge jongens te zijn."

Kritiek

Blind is zelf ook vaak genoeg het mikpunt van kritiek na een wedstrijd bij Oranje, maar de verdediger ziet zichzelf altijd terugkomen. "De ene keer wordt in de media gezegd dat het niet meer kan en nu weer wel. Ook ik speel weleens een mindere wedstrijd, maar zelf ben ik altijd overtuigd gebleven van mijn kwaliteiten."