Géén Tom Egbers op primetime: presentator ontbreekt zondag bij Studio Sport Eredivisie
i

Pro Shots

Géén Tom Egbers op primetime: presentator ontbreekt zondag bij Studio Sport Eredivisie

Trevor Wagener • 22:02, 11-03-2023 / Laatste Update: 04:05, 12-12-2023

Tom Egbers gaat zondagavond níét het tv-programma NOS Sport Eredivisie presenteren. Dat meldde de omroep zaterdag aan AD. De ervaren presentator wil de redactie rust bieden na de ontstane ophef rondom zijn persoon na een artikel in De Volkskrant.

Het medium voerde de voorbije tijd meerdere gesprekken met 32 medewerkers over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Hieruit bleek dat bekende namen, van presentatoren tot commentatoren, voor een langere tijd voor vervelende, giftige en dus onwerkbare werksituatie hebben gezorgd.

Ophef rondom NOS-gezicht Tom Egbers

Egbers is 1 van de beeldbepalende personen die in het onderzoek nadrukkelijk naar voren kwam. Het boegbeeld (65) zou in 2005 als 48-jarige een affaire hebben gehad met een destijds 22-jarige stagiaire. Egbers zou meerdere keren avances hebben gemaakt waarbij hij aangaf dat hij haar leuk vond. Uiteindelijk viel de vrouw, die nadien voor hen bleef werken, voor de 'versierpogingen'. Egbers reageerde in diezelfde krant al op deze verhouding.

De Volkskrant schreef meer materiaal in handen te hebben. Zo zou er een mail zijn van een NOS-collega aan de eerder genoemde vrouw in kwestie waarin staat dat Egbers zich váker aan grensoverschrijdend gedrag schuldig zou hebben gemaakt richting meerdere vrouwen op de NOS-redactie.