Volle bak: stuntclub Spakenburg krijgt toestemming voor ontvangen PSV én extra tribunes
i

ANP

Volle bak: stuntclub Spakenburg krijgt toestemming voor ontvangen PSV én extra tribunes

Jeroen Rooseboom • 12:54, 07-03-2023 / Laatste Update: 10:26, 12-12-2023

De gemeente Bunschoten heeft amateurclub SV Spakenburg toestemming gegeven om de halve finale van het bekertoernooi tegen PSV op het eigen Sportpark De Westmaat te spelen. Volgens de gemeente gaat het duel afgewerkt worden op dinsdag 4 april met de aftrap om 20.00 uur.

De KNVB moet de definitieve speeldata van de 2 halve finales nog wel bevestigen. Dat gebeurt volgens een woordvoerder mogelijk in de loop van deze dag.

Extra tribunes voor Spakenburg

Bij de loting van afgelopen zaterdag werden de Blauwen aan PSV gekoppeld. De club moest echter wel toestemming van de gemeente krijgen om de halve finale op het eigen sportpark af te werken. Spakenburg is van plan het stadion uit te breiden met tijdelijke tribunes, waardoor zo’n 8.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn.

VAR in Spakenburg

Ook moeten er meer camera's aan het complex en het wedstrijdveld worden toegevoegd, zodat de VAR ook functioneel kan zijn in Spakenburg. Als alternatief wanneer dit niet mogelijk was, werd uitgerekend Stadion Galgewaard van FC Utrecht genoemd. Maar dat zal dus niet nodig zijn.

De andere bekerfinalist komt uit het duel tussen Feyenoord en Ajax. Dat duel wordt vermoedelijk op 5 of 6 april gespeeld in De Kuip.