Voltallige selectie van VVV-Venlo wil zich volledig vaccineren: 'Voorbeeld voor de jeugd'

Trevor Wagener • 12:44, 30-07-2021 / Laatste Update: 02:53, 07-01-2024

De voltallige selectie van Keuken Kampioen Divisionist VVV-Venlo heeft aangegeven zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hiermee hoopt de club een sterk signaal af te geven naar hun omgeving.

De club doet een beroep op de voorbeeldfunctie van haar spelers. Ze willen met dit signaal vooral de jongeren in Noord-Limburg bereiken. "In verband met het snel oplopend aantal besmettingen binnen de leeftijdscategorie van 18 en 30 jaar vinden wij het belangrijk dat ook die groep zich snel laat vaccineren", viel te lezen in een persverklaring.

Bereik met boodschap

"De spelers van VVV vallen ook in deze leeftijdscategorie", ging het betoog van Marc Prudon - lid van de medische staf van VVV - verder. "Daarbij hebben de spelers een voorbeeldfunctie. Wij willen eenieder laten inzien hoe essentieel vaccineren is. We hopen dat de jongeren hun idolen hierin volgen."

"Het staat iedereen vrij om een eigen afweging en keuze te maken om wel of niet gevaccineerd te willen worden", vulde directeur Marco Bogers aan. "Dat respecteer ik volledig. Dat ze als collectief tot dit besluit zijn gekomen, stemt mij positief. Als collectief willen we ze straks ook op het veld zien presteren, dus dat belooft veel goeds."