Voor Donny van de Beek wordt de wedstrijd tegen Burnley een nieuw moment van de waarheid
i

Getty Images

Voor Donny van de Beek wordt de wedstrijd tegen Burnley een nieuw moment van de waarheid

Brian Vesseur • 12:22, 29-12-2021 / Laatste Update: 00:56, 08-01-2024

Manchester United neemt het donderdagavond op tegen Burnley. En aangezien Paul Pogba en Bruno Fernandes er niet bij zijn, komt er misschien een plekje vrij voor Donny van de Beek. Onder de nieuwe trainer, Ralf Rangnick, kwam de Nederlander in de Premier League slechts tot een handvol minuten.

Dit wordt dus een nieuw moment van de waarheid. Is Van de Beek dé stand-in in het 4-2-2-2-systeem van Rangnick, of gaat de trainer voor jongens als Jadon Sancho, Marcus Rashford, Mason Greenwood of Jesse Lingard op de flanken?

Mocht Van de Beek niet spelen (of weer een paar minuutjes maken), zal de middenvelder daar toch conclusies aan kunnen verbinden. Tot nu toe leek alleen interim-trainer Michael Carrick het in hem te zien.

Minuten sprokkelen

Onder Rangnick mocht Van de Beek 4 minuten opdraven tegen Crystal Palace en 1 minuut tegen Norwich City. Vervolgens deed hij 3 Premier League-wedstrijden op rij helemaal niet mee. Wel speelde hij in de laatste groepswedstrijd van de Champions League, tegen Young Boys, de hele wedstrijd.