Voormalig Ajax-speler Mohamed Daramy fileert Ajax: 'Nep en er was iets mis met Maurice Steijn'
Mohamed Daramy als reserve van Ajax. ©Pro Shots

Voormalig Ajax-speler Mohamed Daramy fileert Ajax: 'Nep en er was iets mis met Maurice Steijn'

18:52, 15-01-2024 / Laatste Update: 20:45, 15-01-2024

Mohamed Daramy heeft in een interview hard uitgehaald naar Ajax en met name naar Maurice Steijn. De Deense vleugelaanvaller werd in 2021 nog voor twaalf miljoen euro gehaald, maar afgelopen zomer voor hetzelfde geld weer verkocht. Daramy is een flinke illusie rijker.

Inmiddels speelt Daramy voor Stade Reims, de Franse club waar Ajax hem afgelopen zomer dus voor hetzelfde geld aan verkocht als dat het hem kocht van FC Kopenhagen in 2021. Met het Deense medium Tipsbladet blikt Daramy ruim een half jaar na zijn vertrek uit Amsterdam terug op zijn tegenvallende periode in Nederland.

Om maar te beginnen met Maurice Steijn, de trainer die afgelopen zomer werd aangesteld bij Ajax en de kerst niet haalde. Daramy: "Er was niets mis met de ploeg bij Ajax, want ik voelde me heel goed bij de andere spelers. Ik heb veel geleerd van hen. Voor mij waren het meer de mensen binnen de club en de coaches die fouten hebben gemaakt. Die konden niet echt met elkaar overweg."

Met de spelers van Ajax was niks mis

Dat Steijn en de inmiddels ook vertrokken technisch directeur Sven Mislintat niet met elkaar overweg konden, was duidelijk. Maar ook voelbaar, zegt Daramy. "Er was veel onrust achter de schermen. De zaken gingen niet zoals ze zouden moeten gaan. Met Steijn sprak ik nauwelijks. Je kon zien dat er iets mis was met die trainer. Hij had niet echt een plan."

Je kon zien dat er iets mis was met de trainer

'Het was allemaal nep'

Maar niet alleen Steijn krijgt ervan langs, ook de andere trainers die Daramy tussen 2021 en 2023 bij Ajax sprak. "Ik heb anderhalf jaar nauwelijks gespeeld en daar heb ik nooit een verklaring voor gekregen. Ik hou van eerlijkheid en ik had gehoopt dat die Ajax-trainers mij gewoon zouden vertellen waarom ik niet speelde. Maar het enige wat ik hoorde was: 'Ga zo door, je doet het goed'. Het was allemaal nep."

Opgekrabbeld bij Reims

Inmiddels heeft Daramy het geluk weer hervonden. In Frankrijk, bij Stade Reims. Hij droeg daar al bij aan zeven doelpunten dit seizoen. "Ik ben snel gewend aan het leven en het voetbal hier. Het is een team waar ik goed in pas."