'Sturm Graz mist déze sleutelspelers voor 1e Europese clash met PSV'

Trevor Wagener • 11:15, 08-08-2023 / Laatste Update: 07:10, 12-12-2023

PSV begint op deze dinsdag aan het Europese voetbaljaar in het seizoen 2023/2024 en treft Sturm Graz in de 3e voorronde van de Champions League. Volgens meerdere media zijn de Oostenrijkers niet op volle oorlogssterkte naar Eindhoven afgereisd.

Volgens onder meer het normaal gesproken goed ingevoerde Twitteraccount Sorare Insider Austria kan trainer Christian Ilzer níet beschikken over Manprit Sarkaria. De 26-jarige vleugelspeler is volgens het medium geblesseerd aan zijn dij en daardoor enkele weken niet inzetbaar.

Zie ook: TV-gids! Op deze zender check je het voorronde CL-duel tussen PSV en Sturm Graz

Streep door namen van Sturm Graz-sleutelspelers

Daarbij schreef Sorare dat Ilzer, die overigens zelf als speler nooit op betaald voetbal-niveau heeft gespeeld, mogelijk ook geen beroep kan doen op Alexander Prass. De middenvelder kampt met pijntjes en achter zijn naam werd een groot vraagteken geplaatst.

Doelman Kjell Scherpen, die sinds deze zomer door Brighton aan Sturm is verhuurd, liet in een interview met De Telegraaf al zijn licht schijnen op Sarkaria en Prass. "PSV is favoriet, maar wij meten ons graag aan hen", aldus de oud-Ajacied. "Prass is gewoon zeer talentvol, die gaat zeker nog wel een stap maken. Aanvaller Sarkaria is ook goed, al is onze teamgeest onze grootste kracht."

Sturm Graz travels to Eindhoven without Sarkaria. He is out for several weeks with a thigh injury. Prass is questionable.

— Sorare Insider Austria (@InsiderSorareAT) August 7, 2023