Voorselectie Oranje: géén Frenkie de Jong, wel Justin Bijlow en Jerdy Schouten
i

PRO SHOTS / SIPA USA

Voorselectie Oranje: géén Frenkie de Jong, wel Justin Bijlow en Jerdy Schouten

Bart van der Wijst • 15:21, 27-10-2023 / Laatste Update: 18:31, 08-01-2024

De interlands zijn net achterwege, maar nu al is de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden in november bekendgemaakt. Feyenoorder Justin Bijlow is er weer bij, dat gaat ten koste van Andries Noppert. Ook Jerdy Schouten van PSV is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen. Check hieronder de voorselectie van Oranje.

Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Memphis Depay, Noa Lang en Teun Koopmeiners zitten niet in de voorselectie. Zij zijn momenteel allemaal niet fit. Koeman daarover: "We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die honderd procent fit zijn. Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan."

EK-kwalificatie

Oranje speelt op 18 november thuis tegen Ierland, op 21 november gaat het op bezoek bij Gibraltar. Het Nederlands elftal kan zich als het wint van de Ieren plaatsen voor het EK in Duitsland.

Voorselectie Nederlands elftal

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton) en Nick Olij (Sparta)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman (beiden Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Stefan de Vrij (Inter)

Middenvelders: Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten, Joey Veerman en (beiden PSV) en Mats Wieffer (Feyenoord)

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey (beiden Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Calvin Stengs (Feyenoord) en Wout Weghorst (Hoffenheim)