Voorzitter Nice geeft Marseille-spelers de schuld van veldbestorming
i

REUTERS

Voorzitter Nice geeft Marseille-spelers de schuld van veldbestorming

Brian Vesseur • 10:45, 23-08-2021 / Laatste Update: 10:58, 15-01-2024

De voorzitter van Nice is duidelijk: "Wat het kruit deed ontbranden was de reactie van de 2 Marseille-spelers die meerdere flessen richting onze fans gooiden." Jean-Pierre Rivère vindt het niet de schuld van zijn eigen fans, maar van een reactie van Dimitri Payet en Álvaro González.

"Het is teleurstellend dat de wedstrijd zo eindigt. Iedereen zag wat er gebeurde."

Rivère zag natuurlijk ook wel dat zijn fans eerst flessen gooiden en eigenlijk al de hele wedstrijd aan het stoken waren. "Wat daarna gebeurde, betreur ik. We hebben een gesprek gehad met de gemeente en de scheidsrechter. Die aarzelde om de wedstrijd te hervatten, omdat hij niet wist of de veiligheid van de spelers was gegarandeerd. De diensten hebben hem echter verzekerd dat er geen probleem meer was. Iedereen wilde het spel hervatten, maar Olympique Marseille wilde niet. Dat begreep ik niet helemaal."

Waarom hij het niet begreep? Omdat de Nice-supporters aan de voorzitter hadden gegarandeerd dat er geen problemen meer zouden zijn. Tja.

Marseille

Ook de voorzitter van Marseille reageerde op de veldbestorming en alles wat erbij kwam kijken: "Het is al de tweede keer dat dit is gebeurd. Eerder hebben we dit al meegemaakt in Montpellier. Toen gingen we door toen werd besloten dat de wedstrijd zou worden hervat. Maar wat vandaag is gebeurd is onacceptabel. We willen ook een statement maken voor het Franse voetbal, dat dit niet zo kan. Daarom hebben we besloten terug te gaan naar Marseille."

Check hier nog eens de samenvatting van het duel: