Voorzitter Oekraïense voetbalbond wil in augustus competitie hervatten ondanks oorlog
i

ANP

Voorzitter Oekraïense voetbalbond wil in augustus competitie hervatten ondanks oorlog

Joris Kaper • 20:42, 05-06-2022 / Laatste Update: 09:44, 12-12-2023

Als het aan Andriy Pavelko ligt, de voorzitter van de Oekraïense voetbalbond, wordt in augustus de voetbalcompetitie in het land hervat. Dat heeft Pavelko laten weten tegenover The Associated Press voorafgaand aan het duel van Oekraïne tegen Wales.

Pavelko liet weten dat hij daarover praat met president Volodymyr Zelensky en dat die tevens toestemming heeft gegeven. Samen met de UEFA en FIFA zal nu worden gekeken op welke manier de mannen- en vrouwencompetities weer veilig hervat kunnen worden.

Competitie ligt sinds februari stil

Door de invasie van Rusland ligt het voetbal in het land al sinds februari stil. De oorlog speelt zich momenteel vooral in het oosten en zuiden van het land af en daarom wordt er nu gekeken naar een veilige manier om in de rest van het land de competities weer op te starten.

Afleiding van de oorlog

Pavelko laat weten dat voetbal een welkome afleiding is van de oorlog: "Van kinderen tot bejaarden: iedereen is gefocust op de oorlog, elke dag weer. Door het voetballen kan men ook weer even aan iets anders denken en weer naar de toekomst kijken. Daarom willen we vanaf augustus weer beginnen, op elk niveau. Dat hebben we met Zelensky besloten", aldus de voorzitter.