Voorzitter PSG denkt dat mensen geschokt zijn door bedrag dat Messi oplevert
i

Getty

Voorzitter PSG denkt dat mensen geschokt zijn door bedrag dat Messi oplevert

Sjors Tanis • 22:10, 11-08-2021 / Laatste Update: 12:10, 05-01-2024

Mensen zouden geschokt zijn als ze de bedragen hoorden die Paris Saint-Germain gaat verdienen door de komst van Lionel Messi. Dat zei voorzitter Nasser Al-Khelaifi woensdag kort na de presentatie van de 34-jarige Argentijnse spelmaker bij de Franse topclub.

Replica-shirts met de naam van Messi worden massaal verkocht, de socialemedia-accounts van PSG hebben opeens miljoenen extra volgers en de tv-rechten schieten omhoog. Het is duidelijk dat Messi in Parijs de geldtrein in gang heeft gezet.

Grof geld betalen voor shirtje

Voor een shirtje van Messi betalen de mensen 165 euro. "Ik moest het gewoon kopen", zei de 18-jarige Jonathan Bouyer Msied, die 2 uur in de rij stond voor een winkel in Parijs, volgens ANP. "Het zal PSG veel geld opleveren en het zal de fans veel plezier en vreugde brengen."

Amazon grote winnaar

Amazon won in juni de rechten om 80 procent van de wedstrijden van de Franse hoogste voetbalklasse uit te zenden. Dat was tegen een fractie van de oorspronkelijke prijs, nadat partner Mediapro zich had teruggetrokken. Amazon behoort nu tot de grote winnaars, zegt sportmarketingexpert Vincent Chaudel. "Amazon heeft in juni al zijn vroege kerstcadeau gekregen en heeft nu met de komst van Messi de loterij gewonnen. Zoveel wedstrijden uitzenden voor zo weinig geld, met Messi daar nog eens bovenop. Het is allemaal 1 grote overwinning", aldus Chaudel. "De 2e winnaar is PSG, dat zijn plek bij de grootste clubs ter wereld zal behouden."