Voorzitter supportersvereniging Feyenoord denkt dat zeker 4000 fans stadion in Tirana niet in kunnen
i

Getty Images

Voorzitter supportersvereniging Feyenoord denkt dat zeker 4000 fans stadion in Tirana niet in kunnen

Sjors Tanis • 17:11, 19-05-2022 / Laatste Update: 04:51, 08-01-2024

Kees Lau, de interim-voorzitter van de supportersvereniging FSV De Feijenoorder, denkt dat zeker 4000 aanhangers van Feyenoord volgende week zonder ticket in de Albanese hoofdstad Tirana aanwezig zullen zijn rond de finale van de Conference League tegen AS Roma.

Voor het duel in het relatief kleine stadion met een capaciteit van 22.000 toeschouwers zijn van officiële zijde slechts 4000 entreekaarten beschikbaar voor de aanhang van beide finalisten. In totaal zullen zo'n 8000 Nederlandse fans in Tirana zijn, denkt Lau.

Prijs daalt op zware markt

Lau, die nauw in contact staat met de partijen die bij de organisatie van de wedstrijd betrokken zijn, denkt dat 'misschien een paar 100' Feyenoord-supporters er ter plekke nog in zullen slagen om aan kaarten te komen. "Je ziet de prijzen op de zwarte markt wel behoorlijk dalen. Vorige week vroeg men nog 3000 euro voor een ticket. Nu kan je als je geluk hebt er voor 500 eentje aanschaffen. Ik denk dat er heel wat mensen zijn die dat bedrag er wel voor overhebben", aldus Lau volgens het ANP.

Hij roept supporters wel op om voorzichtig te zijn. "Je koopt die kaarten wel van mensen die misschien niet altijd het beste met je voorhebben. Ik heb berichten gehoord dat veel kaarten van de vrije verkoop in handen zijn gevallen van kapitaalkrachtige Albanezen, mogelijk zelfs de plaatselijke maffia, die er een flink financieel voordeel uit willen halen."