Voorzitter van Colombiaanse voetbalclub doodgeschoten na 3-2 verlies
i

Getty Images

Voorzitter van Colombiaanse voetbalclub doodgeschoten na 3-2 verlies

Matthijs Nijhuis • 15:22, 26-09-2023 / Laatste Update: 05:19, 12-12-2023

Edgar Paez, voorzitter van de Colombiaanse club Tigres FC, is doodgeschoten na een voetbalwedstrijd in Bogotá afgelopen zaterdag. Zijn ploeg verloor een thuiswedstrijd tegen Atletico FC met 3-2. Kort daarna werd hij in zijn auto beschoten door 2 onbekende mannen op een motorfiets. Paez overleefde de aanval niet.

De 63-jarige voorzitter zat samen met zijn dochter in de auto, die de schietpartij heeft overleefd en niet gewond is geraakt. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de moord.

Geshockeerd

Tigres FC en de Colombiaanse voetbalwereld is geshockeerd door het nieuws. De club heeft in een statement laten weten geschrokken te zijn van het dieptrieste nieuws. "Zijn betrokkenheid bij het team en zijn toewijding aan de sport hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op iedereen die hem heeft mogen kennen."

Fernando Jaramillo, voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond, heeft ook zijn medeleven betuigd: "Edgar Paez kenmerkte zich door zijn respect voor zijn vrienden, zijn sterke mening en zijn liefde voor de sport."